2013-12-16

Piparkakkutalo


TADAA! Saanko esitellä eilispäivän yhteistuotoksemme, jota rakennettiin yli 5 tuntia! 
Melkein pienoismalli talostamme ja maitolaituri, jota ollaan haaveiltu tien varteen. 

Matolaiturin taiteili isäntä valmiilla kaavoilla. Huomatkaa nuo kaikki pienet yksityiskohdat!
Se niin nautti tämän tekemisestä, melkein kehräsi! 

Talon suunnittelu ja toteutus jäi mun hoidettavaksi, joten piirtelin vähän meidän taloa muistuttavat kaavat ja aloin hommiin.
Masardikattoa meidän talossa ei ole, vaikka aina olen sellaisia ihaillutkin ja kuistikin on erimuotoinen kuin tuossa. 

Oikeasti meidän ei pitänyt näin massiivista rakennelmaa edes tehdä, vaan ystäväparinkunnan piti tulla meille leipomaan pipareita heidän häissään saamamme tehtävän johdosta, mutta koska meillä sairastellaan niin leipomisurakka jäi kokonaan meidän hoidettavaksi.
Ja koska tein taikinaa kokonaisen 5 litran kattilallisen niin olihan siitä leivottava muutakin kuin pipareita. :)


Talon ympärille satoi pikkuisen lunta. 
Oi kunpa oikeastikin sataisi valkoinen huntu talomme ympärille tuon harmauden, myrskyn ja vesisateen tilalle.


Palovammoiltakin onneksemme säästyttiin, koska kiinnitettiin palaset pikeerillä. 
Joskus aiemminkin olen koittanut kaupasta ostetulla sokerikuorrutteella koota taloa, mutta ei ole onnistunut. Itsetehdyllä pikeerillä näköjään onnistui hyvin.


Nyt koko tuvassamme leijäilee piparintuoksu. 
Pian lejailee myös Tolun tuoksu, koska määräys kävi että joulusiivoja tänään. 
Sopii mulle. :) 

Tänään vietettiin sukulaistyttöjen tämän vuoden viimeisen hoitopäivän kunniaksi pikkujouluja, sytyteltiin kynttilöitä, laitettiin joululaulut soimaan, lämmitettiin glögiä ja syötiin karkkia. 
Ja arvatkaa, ompelukonekkin on tänään surissut pitkästä aikaa.
Osaakohan sitä enää ommellakkaan. :) 



14 kommenttia:

 1. Hurjan hieno talo maitolaitureineen :)

  VastaaPoista
 2. Uih, kerrassaan upea piparkakkutalo! :)

  VastaaPoista
 3. Vau miten hieno talo ja laituri! Meillä jäi tänä vuonna piparkakkutalo tekemättä kokonaan. Mutta ens vuonna me taidetaan tehdäkin oikea taideteos sitten sen eestä ;) yritin muuten tehdä niitä sukkia joista laitoin ohjeen aijempaan postaukseen, mutta mun aivotoiminta ei kait oo tarpeeksi hyvää, koska ei siitä kuviosta tullut oikein minkään näköstä :O nuo sun tekemät sukat on niin kauniin näköset että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Mukavaa näpräilyä välillä, mutta ei sitä joka vuonna jaksa tehdä, meilläkin jäi viime vuonna kokonaan välistä.

   Ai, onkohan mulle tullu ohjeeseen joku virhe. Koitin kyllä äsken tarkistaa ohjeen ja mielestäni se oli oikein... Mikähän siinä sitten mättää? Oletko jo pitkälti kutonut? Aluksi saattaa näyttää ettei kuvio näytä miltään, mutta kun olet kutonut pitemmälti niin kuvio tulee paremmin esiin.

   Poista
 4. Oi, tuohon on todella nähty vaivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menihän siihen aikaa. Mutta onneksi oli koko päivä aikaa ja nuorimmainenkin sattui nukkumaan sopivasti 4 tunnin päikkärit. :)

   Poista
 5. Ompa upeat! Eikä ole tosiaan käynyt mielessäkään, että pikeerillä pysyisi seinät pystyssä. Ensi vuonna voisin taas rohjeta kokeilemaan. Miten se 'sokeriliima' voikin olla niin kamalaa :D. Oli varmasti paljon antoisampaa tuo tekeminen ilman sitä tuskaisan kuumaa liimaamista... ja taas jäähtymistä, ylikuumenemista jaj ajjaja.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Paljon vaivattomampaa ja turvallisempaa. ;) Mutta kaupan pikeerillä se ei onnistu. Nimim. kokemusta on. Kinuskikissan sivuilta katoin pikeerin ohjeen.

   Poista
 6. Tosi upea piparitalo, vau! Meillä meni piparitalo tänävuonna kirjaimellisesti pipariksi... Yritin kiinnittää paloja just pikeerillä, mutta tein kait siitä liika löysää kun se tahtoi levitä käsiin ja kovettuminenkin kesti älyttömän kauan :O Ensi jouluna sitten paremmalla onnella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eipä se aina onnistu, ensi vuonna sitten uudestaan. :) Kinuskikissan sivuilla ainakin oli hyvä ohje, kannattaa katsoa sieltä.

   Poista
 7. Onpa hienoa!
  Meilläkin on perinne piparien leipomisesta ystäväpariskunnan kanssa - saimme tehtävän 17 vuotta sitten heidän häissään! Ja jälleen tänä vuonna ajelivat 150km meille leipomaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vau! Noi kauan säilynyt perinne! Hienoa! Jospa tästäkin tulisi joka vuotinen traditio. :)

   Poista