2013-11-01

RakkausSukat ja Kameran ValotusAika

Meidän PikkuNeiti tarvitsi lämmikkeitä pikkuisille suloisille rusinaVarpailleen.
Tälläiset RakkausSukat sitten syntyi Neulo kaksi sukkaa kerralla- kirjan sydän kuviolla.
Lankana käytin ensimmäisenä lankakorista käteen tullutta lankaa, joka taitaa olla Novitan Woolia ehkä..? Vyötettä kun ei ollut tallessa. 
Kuvio olisi tullut ehkä enemmän edukseen kokonaan yksivärisessä langassa. 


On muuten erittäin vaikeaa saada tästä meidän ikiLiikkujasta kuvaa, joka taitaa vihata kameraa, koska kun huomaa että otan kameran käteen, niin alkaa sellainenkin show, ja neitonen ei ole ihan oikeastikaan ole sekuntiakaan paikallaan! 


Ja kun ei ne sukat edes saaneet olla jalassa! :) 


Oltiin taas Keskiviikkona kuvaus kurssilla, jonka aiheena oli tällä kertaa Valotusaika eli kameran suljinaika.
Nopean liikkeen pysäyttämiseen kuvassa vaaditaan nopeampia valotusaikoja ja pitkiä valotusaikoja tarvitaan, kun valoa on vähän. 

Harjoittelimme nopealla valotusajalla ja yritimme taltioida kuvaa kun saippuakupla räjähtää. 
Kurssilla meitä on 11 ja jokainen otti keskimäärin noin 200-250 kuvaa tuon illan aikana ja ainoastaan KAKSI kuvaa kaikkiaan yli 2000:sta kuvasta onnistui kuvaamaan kuplan räjähtämisen ja minä sain olla toinen niistä onnekkaista! :) Tämä on kylä niin tuurista kiinni! 


Sitten tiputtelimme hedelmiä vesilasiin.


Valokuvaus on kyllä koukuttava harrastus. Ulkoinen kovalevy täyttyy hyvää vauhtia! :)

17 kommenttia:

 1. Todella mielenkiintoista! En ole kursseilla käynyt vielä, mutta yrittänyt itse opetella säätämään valotusaikaa, herkkyyttä valon suhteen. Jännää puuhaa, mutta erittäin haastavaa. Kyllä kurssi olisi paikallaan minulle:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka myös itseopiskelemalla voi oppia vaikka ja mitä, siltikään ei välttämättä opi kaikkia kikkoja. Vaikkakin kurssi jota käyn kestää vain 5 kertaa ja luulen että on vain pinta raapaisua valokuvaukseen, mutta silti jo nyt kahden kerran aikana olen saanut niin paljon oppeja, että itseopiskelulla samoihin juttuihin olisi mennyt aikaa vaikka kuinka.

   Poista
 2. Hienot kuvat ja noi sukat on aivan hurmaavan suloiset.

  VastaaPoista
 3. Ihanat rakkaus-sukat kimparoilla. <3 Ja mielenkiintoiselle vaikuttaa kuvausharrastus. Voi joulu tulehan sieltä jo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiitos. Se on mielenkiintoista! Joulu on tuossa tuokiossa. ;)

   Poista
 4. Kylläpä pikkuneiti sai kauniit sukat :)

  VastaaPoista
 5. hienot sukathan niistä tuli ja kuviokin näkyy tosi selvästi nyt kun ne on valmiit :) ja tosi hienoja kuvia saat jo kameralla aikaan. Kyllä kannattaa tollaset kurssit jos omistaa hyvän kameran. Tiä vaikka joskus vähä tarttisin sulta kuvauspalvelua ;) -P.K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aluks näytti ettei kuvio erotu kirjavassa ollenkaan, mutta ihan hyvä niistä tuli. :) Kuvauspalvelu Iina aina valmiina! ;) Ei kai, opetteluahan tämä on, enkä takaa että aina tulee hyviä kuvia. :)

   Poista
 6. Ensimmäistä kertaa vierailulla blogissasi ja heti piti selata koko blogi alkuun saakka läpi! ;) Hurrrjan paljon sulla kaikkia ihania ompeluksia ja kutomuksia. Ja tosi ihanalta näyttää teidän talo ja piha. Luulin ensin että talo on vanha mutta taitaakin olla aika uusi? Vilautappa joku kerta talon pohjapiirrustustakin ja muitakin talokuvia tekis mieleni nähä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, jaksoit lukea ihan alkuun asti! Kivaa! :) Kiitos <3 Talosta on kyllä tullut aika vähän bloggailtua, ehkä mä tästä reipastun sen suhteen ja kuvailen taloa lisää, kiitos juttuvinkistä. :) Talo tosiaan on uusi, puolitoista vuotta vanha. Tarkoituksella haettiin vanhaa tyyliä, koska ei sopivalta paikalta löytynyt aidosti vanhaa remontoitavaa. Vanha olis ollut NIIN kiva, vaikkakin vaikkakin vanhoissa taloissa on kaikki omat juttunsa. :)

   Poista
  2. Terveysintoilija ja käsityöhaaveilija2. marraskuuta 2013 klo 11.10

   Kiinnostais kans pohjaratkaisut ym =) Itsellä jossain vaiheessa edessä suunnittelut, ja haluan nähdä paljon vaihtoehtoja!! =)

   Poista
  3. Löytyy kuulemma koneelta pohjakuvat, joten ehkä piakkoin teen postauksen niistä. :)

   Poista
  4. Jee, kiva :) meilläkin haaveissa oikea vanha talo, mutta tällä hetkellä asustellaan 3 vuotta sitten valmistunutta taloa. Jospa me joskus vielä saatais se vanhakin ;)

   Poista
 7. Mahtava kuva saippuakuplasta! Ja kiva kun jaat valokuvausvinkit mitä olet oppinut, itse olen yrittänyt opaskirjan avulla järkkärin toimintoihin tutustua, mutta huonolla menestyksellä. Sinä kerrot ne niin että tyhmempikin ymmärtää, lisää näitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. :) On se vähän nihkeää opetella käyttöohjekirjasta, Joten jos vaan mahdollista niin jollekkin kurssille mars. ;) Vähän tyhmä olen minäkin näiden kuvaus juttujen suhteen, joten koitan kertos ne niin että myös itse ymmärrän. :D

   Poista