2013-09-28

Anopin tunika

Anoppi toi kankaan ja pyysi tunikaa.
Tottahan mä sellaisen teen.
Vaikkakin hän itse olisi osannut varmaan paljon paremmin, onhan hän aikoinaan vaatettanut lähes puolet suvustaan! 

Kaavoiksi leikkelin Joka tyypin kaavakirjasta perus raglanpaidan, jonka muokkasin tunika mittaiseksi. Lisäsin tuollaisen kauluksen ja lyhensin hihat puolimittaisiksi. 
Kangas on ihan jäätävän liukasta ja venyvää, joten helman ja hihan suiden kääntäminen oli lähes mahdoton tehtävä. Onneksi kangasta oli vielä sen verran jäljellä, että sain niihin tuollaiset kaksinkertaiset kaitaleet, jotka saumuroin kiinni.
Hyvä tuli ja anoppi tykkäs, se kai pääasia!


Ja pakko vielä esitellä shaali, jonka Ukkokulta sai synttärilahjaksi äidiltään. Ihan ominkäsin rakkaudella kudottu villaviltti. Tykkään! 


Pyykkitelineellä odottaa upouusia kankaita metreittäin! Arvatkaa syyhyääkö sormia!? Keskiviikkona viimeistään käynnistelen saumuria, jonka aion raahata ystin luo kera lapsien. Katsotaan nyt saadaanko saumaakaan saumuroitua, kun neljä alle 4-vuotista pikkuprinsessaa pyörii jaloissa! 

Tunnelmallista loppulauantaita teille, tämä menee laittamaan takan pellit kiinni ja kömpii pehkuihin. 
Huomenna sään salliessa talsimme metsään sammalen haku reissulle. Ukkokulta lupasi auttaa sammalpallo koristusten kanssa! 

Öitä!
-Iina-

8 kommenttia:

 1. Mielettömän kauniin kankaan oli anoppisi löytänyt ja kauniin tunikan sait siitä loihdittua. etenkin kaulus on mielestäni todella kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! pääasia että anoppikin tykkäsi, vaikka kangas ei omaa silmää niin kauheasti miellytä :)

   Poista
 2. Tästähän tuli upea! Hieno idea laittaa kaitaleet!! Taidan joskus käyttää samaa ideaa, kun millään ei muuten meinaisi onnistua. Kiitos vaan vinkistä <3 . Ja anoppis on kyllä äärimmäisen taitava käsistään, tuonkin shaalin paukutellut kuitenki parissa tunnissa :P . Noh, miniä tulee kyllä varmoin, taidokkain ja vahvoin askelin perässä. Ihmeellistä, että noin hieno paita noinkin erikoisesta kankaasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 :) Hän on kyllä ihiltavan taitava ja tekee lähes mitä vain ohjeihin katsomatta! Omasta osaamisesta en kyllä ole ollenkaan niin varma, no toivotaan että harjoitus tekee mestarin. :)

   Poista
 3. minustakin tuo kangas on kaunis ja sopii todella hyvin vuodenaikaan ja aikuiselle naiselle. Kaunis tunika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aikuiselle naiselle todellakin kangas sopii, erityisesti anopilleni. :)

   Poista
 4. Kaunis tunikka ja tuo kangas on kyllä kiva!

  VastaaPoista