2013-08-15

Osittan valmis terassin maasto

Tänään saatiin viimein terassin etuosa viimeisteltyä.

Tässä teille kunnon kuvaähky 50neliöisen terassimme ympäristöstä, itse terassissa ei juurikaan nähtävää ole vielä, kalusteetkin puuttuvat.

Mun oma voimamies taiteili tuohon tuollaisen jättisläismäisen kiven järkaleen ja porasi pari reikaa, johon saatiin talon numerot.

Kivialuetta koristaa pari Mehitähteä ja muutama Airamin aurinkokenno valaisin. Antaa muuten kivan valon illan hämärtyessä. 


 Vanhat perunalaatikot löysin kirpparilta 5€/kpl! Tuossa ne nyt majailee odottaen parempaa käyttötarkoitusta. Löysin muuten tuon vaaleanpunaisen Krysanteemin alla olevan kattilan eräänä päivänä, kun olin viemässä metallinkeräykseen tavaraa. Sielä tuollainen "aarre" oli kuin olisi odottanut minua! :) Se siinä puhtaana, juuri pestynä ja kasan päällimmäisenä. Heh, joku joka tuon kahvattoman vanhuksen sinne oli vienyt, ei varmaan uskoisi silmiään jos tämän näkisi. :D 

 Tässä piiiitkä "kukkapenkkimme" kaipaa vielä jotain kukkaa. Ainakin nyt niitä Pioneja
Pikkusyreenin ja 3 Timantti tuijaa sinne jo istutin. En halua tästä mitään pöheikköä tai valtaisaa kukkamerta. Vaan jotain yksinkertaista ja hillittyä. Mutta menkööt nyt näin vielä ensi kevääseen.  Niin ja se miksi terassimme on vasta osittain valmis. Meiltä kun puuttuu vielä rappuset keittiönoven edestä. (Kulku terassille on siis etupihalta ja keittiöstä)
Mutta onneksi armaani on niin tehokas, että äsken kun latasin näitä kuvia tänne, niin kävin sillä välin viemässä ulos iltapalaleivät ja  rappusethan oli jo melkein valmiit! :) 
Niin ja puuttuuhan sieltä kaikki kalusteet yms, mutta niitä mietitään vasta ensi kesänä.

Löysin samaiselta kirpparireissulta, josta nuo pottulooratki ostin, tämän supersuloisen lasten aurinkotuolin. Pakkohan se sieltä oli ostaa, kun oli vielä aluperäis muoveissaankin! Tästä on kova kilpailu pikkuväen kesken. 

Tässä keittiön oven vieressä on pieni hyötypuutarhani. Tänä kesänä olen harjoitellut kasvattamista vain yhdessä lavakauluksessa ja koska kaikki kasvatukseni, lukuunottamatta tomaatin käpristyneitä lehtiä, mutta moiteettomia tomaatteja, on onnistunut, niin ensi kesänä aion laajentaa kasvimaatani kahdella lavakauluksella, jotka siinä jo odottavatkin. :) 
Eipä pitäisi kasvimaan antimien syömättä jättäminen johtua ainakaan siitä, että ei viitsi hakea. Tästä voi hakea nopsaan salaattivärkit vaikka sukkasillaan! Sopii mulle. :) 

Tontilla ennen majailleen saunan porraskivikin pääsi taas käyttöön. 

Niin, ne laatat jotka valettiin (ei muuten tarvinnut sitä salarakasta vaivata. ;) ). Ajatus oli hyvä, totutukseen en oo kyllä täysin tyytyväinen.
-Kolmeen laattaan halusin pitsiliinoilla kuvioita, yksi onnistui.
-Muutamaan tarttui vihreää väriä(ei näy kuvissa) suojana olleista pahveista, koska yöllä tuli tietenkin sade.
-Kaikki ovat hirveän epätasaisen värisiä, kuvissa laatat on vähän märkiä, joten oikea väri ei niissä näy.. No ne aiotaan korjata ens kesänä maalaalla laatat betonimaalilla(nyt on kuulemma jo niin kosteaa, että tänä kesänä betonimaalilla maalaaminen ei enää onnistu).
-Ja sitten vielä tietenkin kissa JA koira käveli lähes jokaisen laatan yli, niiden ollessa vielä märkiä. Joten nyt on niidenkin tassunjäljet laatoissa ikuisesti! 

Niin tuo yksi erikoinen kivijalanjälki tuolla, se salarakas kävi myös ikuistamassa itsensä ;) 
Nyt vaan toivotaan aurinkoisia ja lämpimiä päiviä seuraaviksi kahdeksi viikoksi, että voidaan otta uudella terassilla aurinkoa ja erityisesti siksi että silloin on isännän loma ja me ollaan NIIIIIN lomalla! Kivoja reissuja tiedossa. :) 

P.S. Matonpesua jo kokeilin terassilla yhtenä päivänä, ja hyvin toimi! :)


Vieläkin kuuluu pihalta sirkkelin ääniä, taidan lopettaa tämän tekstin tähän ja käydä huutelemassa isäntä jo nukkumaan.
Öitä! 

4 kommenttia:

 1. On siinä ollut työtä! Hienon näköistä. Ja I:n Siilimattokkin on tullut pestyä! Ahkera mama :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo onhan siinä ilta jos toinenkin vierähtänyt. Kiitos! :) Pesin, vaikka ei se hirmu likainen ollutkaan. Sain ainakin hyvän tuoksun aikaan jos ei muuta. :)

   Poista
 2. Ison työn olette tehneet ja kyllä näyttää upealta!! Kyllä tuossa tosiaankin kelpaa päivää paistatella tulevina kesinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän siinä työtä oli, mutta onneksi niin mielekästä että aina sitä teki mielellään. :)

   Poista