2013-07-29

3 tunnin villasukka

Lauantaisista häistä lähdettiin sunnuntaina ajelemaan kotiin päin. Ajomatkaa oli edessä 3 tuntia. Mikäs sen rentouttavampaa matkustamista kuin kutoa sukkaa. 
Menomatkalla aloitin ja loin silmukat ja sain 5 riviä kudottua, kunnes hukkasin yhden puikon johonkin penkinalustan syövereihin, enkä jaksanut etsiä sitä sen enempää. Tulomatkalla sitten jatkettiin siitä mihin jäätiin. 4km ennen kotia sain sukan valmiiksi. Tai no, päättelyt ja nirkon virkkaus jäi seuraavalle päivälle.  Joten aikalailla tasan 3 tuntia meni yhden sukan kutomiseen. Toisen tein jo alkuviikosta.

Lankana 7-Veljestä, napattu jämälanka laatikosta. Onneks en tehny yhtään pitempiä varsia, lankaa ei jäänyt kun muutama metri! 


Aloitan sukkia yleensä tietämättä kenelle ne antaisin. No onneksi näillekkin sukille löytyi ottaja!
Odottelehan äiti ens jouluun asti. ;) 


Itselleni olen tehnyt yhdet ainoat, vaikka sukkia onkin tullut tikutettua melko monet. Suurin osa tehty ennen tätä blogia. Pitäisinkin joskus ottaa kuvia vanhoista tekeleistä... Hmm, taidanpa ryhtyä kyläilemään kameran kanssa, että saan vanhoista tekeleistani kuvia. :) 


Pitsikuvio on otettu jostain vanhasta Moda lehdestä, jossa kuvio oli kudottu huivin reunaan. Siitä sitten sovelsin kuvion sukkiin sopiviksi.8 kommenttia:

 1. Onpas ihanan kesäiset sukat! Kuviokin sopii tuohon kuin nakutettu, ja siis ihana idea virkata tuo piparkakkureuna sukkiin, taidanpa lainata tuota ideaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! Tuo virkkaus kyllä antaa sukkiin kivaa ilmettä. :)

   Poista
 2. Oi, miten Namit! Tuota lankaa olen minäkin hypistellyt vaan jättänyt hyllyyn. Kyllä maman kelpaa :) Mun matkaneulomus on vielä kesken, vaan enköhän tuon tänään valmiiksi saa, jos uhmaan niskaparkoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika nami on kyllä tuo väri. :) Voi niska parat! käsitöiden eteen vähän kestää kärsiä. :)

   Poista
 3. Ihanaa, kun on mitä odottaa <3

  VastaaPoista
 4. Mulla on kans paljon kokemuksia tuollaisista puikon hukkaamisista autoon =) miten ne voikin kadota niin...
  Jonkinverran ajellaan kans 3 tunnin matkaa ja kutimet on oltava. Takapenkkiläinen virkkaa ja isäntä valittaa, että autoon tulee pölyä, mistähän????
  Nätit sukat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo yllättävän monta koloa autossa on johon voi puikon tai koukun hukata! Hmmm pöly ei ole peräisin ainakaan langoista, eihän. ;)

   Poista