2013-06-11

Päivitystä puutarhasta

Moikka moi! 
Tulin vain kertomaan miten innoissani oon parista asiasta pihallamme! 

Ensiksi:
Menin eilen ostamaan vielä muutamaa kesäkukkaa pariin tyhjään ruukkuun, mutta mitä siellä näinkään. Tämän ihanan oliivipuun! En voinut vastustaa kiusausta, joten kesäkukat jäi kauppaan, mutta tämä uljas yksilö lähti mukaani. Istutin sen meidän metsästä löytyneeseen peltisankoon. Löytyipä metsästä silloin pari auton romuakin ja paljon paljon muuta!
Nyt tämän yksilön kohdalla luin oikein hoito-ohjeita, etten ihan heti tätä tappaisi, niinkuin entisille oliiveilleni kävi. Paahdetta, rusaasti vettä ja välillä kuivahtamista, talveksi kylmään, eli anoppilan autotalliin. Toivottavasti noilla ohjeilla saan tämän edes ensi kesään asti pidettyä hengissä. 


Toiseksi:
Meidän tomaateissa on jo 4 raakiletta! Pian saadaan herkutella omilla tomaateilla. Slurps!
Joku mulle sanoikin, että yks kakkaa, kaks kakkaa, muuta sitten ei tarvitakaan. Siitä paikasta lannoitetta hakemaan. Eipä ollut tullut tälläisellä aloittelevalla puutarhurille mieleenkään, että kanankakkaakin tarvitaan. :) 
Varkaitakin olen nyppinyt. ;)


Kolmanneksi:
Minä, siis MINÄ kärräsin KOKO talon kivijalan ympärille kottikärryillä nuo kivet, oli melkoinen urakka, tunsi käsivarsissa jotakin tehneensä. Kiviä meni kottikärryllinen metrille, joten aika monta kärryllistä sai lapioida. 

Niin ja nuo raparperitkin ovat alkaneet kasvaa paremmin kun kanankakkaa nakkelin vähän niillekkin. :)


Mutta Vuorenkilvet pihalla huutelee istuttajaa, taidan ehtiä istuttaa ne ennen kuin anoppilan lätyt on paistuneet. :)8 kommenttia:

 1. Vautsi vau, mikä kiviurakka!! :) Hienot on kivijalan vierukset teillä! Saako udella, että mitä tai mistä tuollaista kiveä saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Paikallinen sorakuski sitä tuohon meidän pihaan kippasi puoli rekkakuormaa. Se on 16-32mm luonnonkiveä.

   Poista
 2. Kyllä susta viä puutarhuriKIN tuloo <3 -Ä-

  VastaaPoista
 3. Hienoa! Ihana, iloinen blogi sinulla. Kivoja ompeluksia ja mukavia juttuja.
  ps: vie sinne raparperin juurelle suodatinpussit poroineen, raparperi niin tykkää kahvista!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kun löysit tiesi tänne. :) Ai, enpä ole tuotakaan tiennyt, täytyypä koittaa. :)

   Poista
 4. Sustahan on oikein puutarhuri kehkeytynyt :D Hienoja noi kivet, ja varmaan on kädet rakoilla, itsekin viime kesänä muutaman kärryllisen lapioinut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo varsinainen viherpeukalo. :D Kaikkea täytyy koittaa. Rakkoja meinas tulla, aina kun vähänkään oli sellainen olo niin jatkoin seuraavana päiänä. :)

   Poista