2013-05-16

Kukkien ulkoilutuspäivä

Kesä! Tänään on ollut ensimmäinen kesäpäivä! Kärpäset ja perhoset lentelee, 2 traktoria ajelee takapihan pelloilla ja p*ska haisee, ihanaa olla maalla! <3 
 Helmi leikki hiekkalaatikolla ja tämä kutoi ja otti arskaa! 
Kannoin myös sisäkukat vähän ulkoilemaan. Miekkoselta äitienpäivä lahjaksi saatu Hortensia, itseostettu Krysanteemi ja Krassit, joille keväällä askartelin pajunoksista tuollaisen kiipeilytelineen. :) 
Innostuinpa vähän kuvailemaan muutakin pihaa. Tässä siis teille pari kuvaa.


Alkuviikosta tehtiin ukkokullan kanssa yhteistuumin porakivistä ja yhdestä isosta luonnonkivestä tälläinen kukkapenkin alku. Tänään on tarkotus jatkaa. Tänne tosin ei tänä kesänä tule kukkia, vaan kasvimaa. Vähän salaattia ja porkkanaa, herneitä ja jaja.. 
Ensi kesänä tähän tulee ainakin Pioneita. Hortensia ja Pioni, siinäpä kaksi lempikukkaani.  Nyt olen päättänyt kunnostautua viherpeukalona. Se olkoon tämän kesän tavoite, että en oikein montaa kukkasta tapa. 
Tähän mennessä kaikki saamani kukat ja kasvit ovat nahistuneet jo viikossa! Mutta nyt aion petrata! :) 


Tässä lato, jonka veljeni kävi yhteistyössä mieheni kanssa armeijan viikonloppuvapailla pystyttämässä. Kiitos A, olet paras! :) 
Katto vielä uupuu, mutta puut pysyy jo kuivana sateen sattuessa.
Lato on jo täynnä puita, siinä olikin urakkaa saada kaikki tontilta rakennusaikana kaadetut puut tuonne, mutta nyt sekin on tehtynä! Se oli hyötyliikuntaa parhaillaan.


Hiekkalaatikko tuossa väliaikaisesti keskellä pihaa, kesän aikana olisi tarkotus tehdä leikkimökki ja keinu, joten olkoon laatikko tuossa sen aikaa, kun saadaan kaikki oikeille paikoille, ettei montaa kertaa tarvitse siirrellä. 


Appiukko kävi tiistai-iltana istuttamassa 56 metriä kuusiaitaa! Taimet hän oli kaivanut omasta metsästään. Toivotaan että mahdollisimman moni taimi lähtisi kasvamaan, ettei montaa tarvitsisi uusia. 

Paljon hommia on vielä tehtävänä. Talon maalausta, leikkimökin ja keinun rakentamista, kivetyksiä, terassin ja parvekkeen tekemistä ymym.. Mutta ei oteta paineita, nautitaan kesästä ja tehdään silloin ku huvittaa, eikä tehdä silloin kun ei huvita. Eipä kaikkea tarvitse tänä kesänä tehdä, uusia kesiä tulee kyllä. :) 

Pian siitä on vuosi kun tähän taloon muutettiin. Silloin kukki takapihan Syreeni ja kohta se kukkii taas! Ajatella.. Mihin tämä aika oikein vierähtää! 

Nyt kukkapenkin kimppuun Mars! :)4 kommenttia:

 1. Ihanan tilavaa ja rauhallisen näköistä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tilaa ja rauhaa täältä kyllä löytyy! Tie loppuu meidän pihaan, eli ei oo edes ohi ajavia autoja! :)

   Poista
 2. Puutarhahommat on kyllä huippuja, vaikka tulos ei aina olisikaan niin 'pysyvä'. Mutta vuosi vuodelta, .. kai ne taidot siitä kehittyy? :)

  Upea toi 'puuvaja'. Ja luonnollisesti myös muutenkin.
  Meilläkin on muuten ollut suunnitelmissa rakentaa pihaan keinu meidän autotallin parruista (ensi vuonna ehkä). Katsotaan tuleeko kuitenkin 'vain' ostettua valmiina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Kyllä kai viherpeukalotaidot kehittyy, kun niitä vain harjoittelee. :)

   Kiitos, lato on koottu kahdesta huonokuntoisemmasta ladosta parhaita hirsiä hyödyntäen. :)

   Poista