2013-02-28

Tilkkupeitot

Tämä viikko on ollut kevätsiivous viikko, loput tavarat vanhasta asunnosta on tuotu uuteen ja lajiteltu raa`alla kädellä, osa hyötykäyttasemalle, osa kirppikselle ja osa poltettavaksi.
Eilinen auringonpaiste paljasti sen, että kunnon viikkosiivot on jäänyt muutamalta viikolta (lue: ainakin yli kuukaudelta) siivoamatta. Joten tänään ei auta muu kuin ruveta hommiin. Onneksi mamma haki Helmiä vähän kylään ja Herttakin sopivasti nukkuu. 

Käsityöt on siis tältä viikolta jäänyt kokonaan. Tässä kuva muutamasta jo aiemmin valmistuneesta tilkkupeitosta. 

Tämän tein jo pari vuotta sitten Helmille päiväpeitoksi. (Hyvin ensimmäisiä ompelutöitäni.) Seuraavaksi kun sänkyä joudutaan jatkamaan, niin peitto jää auttamatta liian pieneksi. Hyvä syy siis tehdä uusi, kankaitakin on jo hankittuna, vaikka sängyn jatkamiseen voi mennä vielä muutama vuosi. :)

 

Nämä peitot tein viime keväänä Herttaa odottaessa. Ja koska en tiennyt kumpi sieltä masusta tulee, niin piti tehdä molempien väriset. :) Sininen on siis täysin käyttämätön ja joutaa kiertoon jos kiinnostuneita on. ;) 

 

Nyt mopin varteen, ettei arvokas siivousaika mene hukkaan! 
 
3 kommenttia:

 1. Onpa kaunis tilkkupeitto! Minulla on tyttärelle tällainen suunnitelmissa, mutta melko suuret tilkut saan leikellä, että jaksan ommella loppuun asti... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aika isot noi tilkut munkin peitoissa on. :D

   Poista
 2. Hienoja ovat.. kyllä noilla kelpaa kölliä :)

  VastaaPoista